www.BeatMort.ro - [ La facultate... ] added : 10.01.2007

Cum fu' la chef in 16 (partea a 2-a)

 

 

 

    


     Deci, eram pe la inceputu chefului, aia de peste drum aveau si ei chef, lumea de la chefu nostru statea jos si povestea/ racnea pe Pantera, ailalti racneau pe slagare, nu foarte mare agitatia, la un moment dat punkerii pleaca,semn rau domle. Nu stiu cum trece ceva timp (de fapt stiu cum, cu halbele de palstic cu cocteil vodka+bere sau invers), si ii vine lui Mirciu (aniversatu) ideea ca ce sa ne mai chinuim sa punem sticlele frumos inapoi in lada, mai bine le aranjam pe pereti prin aruncare de la distanta. Maaama ce euforie! urmatorul moment a fost ca s-a oprit brusc muzica. Ce mama dracului? urla Gusteritsan, punets muzica aia....si pauza...in usa erau doi soldati si un politsai (ca-n bancu ala, "uite-un politsai cu 2 p.le"), bastoane, arme la umar, tot tacimu.             

     Gusteritsan, de emotie, isi ia inapoi sacoul peste bustul gol si se repede sub pat. Mirciu se baga sub o patura (era si slabiu rau.... tragea
cam la suta... cum sa-l vada aia sub patura? logic), si de sub patura incep  e sa strige "Maica-mea o furat un frigider s-un Mercedes!". Oficialitatile, usor deranjate de lipsa generala de demnitate, intra cu un picior in camera si ne anunta ca a aruncat cineva geamurile de la baie in curte (eram la et.7). Nu cumva am fost noi? Nuuuuu, nici vorba, noi am stat tot timpul in camera, nus tim nimic, vai de mine. Poate aia de peste drum, sugereaza suav cineva... (mama dracului cu Alin Alin al lor! Macar sa umfle o amenda!).

      Stilpii patriei arunca un ochi pe jos (carioci, cioburi, cirpe, lichide neidentificate) si lanseaza tentanta invitatie ca aia care nu stau in camera sa iasa frumos pe usa. Incepem sa ne mobilizam si ne insiram indian (soldatii, in spatele ochiosului, isi cereau pe mute scuze ca ne strica chefu, ca asta e meseria, ei nu au de ales). Nici unul dintre locatari nu stateau legal, asa ca evident au fost lasati sa iasa primii. Exodul are ca destinatie terasele de afara, care cum iese se planteaza la bere.

      Dupa vreo juma de ora in care se tot  iese din camera, care de pe unde, se prind reprezentantii ordinii publice ca is in pericol sa ramina fara tap ispasitor, si-l opresc exact pe ultimul, un pirpiriu ochelarist care statea in chirie linga gara. La ala ii dau amenda ca nu are flotant si trec sa studieze problema vizavi. Unde mai ramasesera, strategic, vreo 2-3 muierushte in mini, cu tricourile intimplator ude. Nu stim ce s-a intimplat in continuare. Pasiunea noastra s-a consumat in noapte, pe terasa, dupa care ne-am dus fiecare incotro am putut. Si nu ne-ammai vazut niciodata in formatia aia.

 

 

 Text by :  Leica Filofteia

Facultate: Litere

Oras: Cluj
Anul: 4